Activiteiten

Kinderdagverblijf de Argonauten onderscheidt zich van andere kinderdagverblijven door het grote aanbod van activiteiten. Naast alle ‘gewone’ activiteiten met de kinderen, zoals knutselen, zingen, spelletjes en buiten spelen staan ook de volgende activiteiten met regelmaat op de planning.

Dreumes/peuteryoga
Juf Flora is werkzaam bij kinderyoga Utrecht en heeft veel ervaring met het geven van lessen op kinderdagverblijven. De kinderen zijn enthousiast en genieten erg van deze lessen. Flora sluit aan bij de belevingswereld van de kinderen en bij de actuele thema’s op kdv de Argonauten.yogales van juf Karin

Dreumes/peuterdans
Karin Beumer geeft een combinatie van yoga- en dansles en werkt met thema’s die de fantasie van de kinderen prikkelen. Het rekken en strekken en ontspannen wordt afgewisseld met vrolijke dansjes op muziek van o.a. Dirk Scheele.
Karin heeft hier in Leidsche Rijn een eigen activiteitencentrum waar o.a. babymassage, dreumesdans en peuteryogDCIM100MEDIAa wordt gegeven. Meer informatie kun je vinden op: www.dreumeland.nl

Bezoek van de knuffelfarm
De kinderboerderij is een graag geziene gast bij kdv de Argonauten. De kinderen kunnen naar hartenlust knuffelen met de konijnen, cavia’s, biggetjes en andere dieren.pret op de trampine in MonkeyTown

 

Naar de binnenspeeltuin
Regelmatig en vooral bij regenachtig weer bezoeken we de binnenspeeltuin. We vertrekken dan in de ochtend, zodat het nog lekker rustig is. Binnen kunneIn de bibliotheekn de kinderen ravotten in de ballenbak, klimmen, glijden en springen. Uiteraard houden we goed toezicht en begeleiden we de kinderen tijdens het spelen.

Naar de bibliotheek
In de bibliotheek halen we nieuwe boeken om te lezen. De kinderen mogen zelf kiezen welke boeken we daar voorlezen en welke boeken we lenen voor op de groep. De peuters mogen ook een digitaal prentenboek luisteren op de computer in de bibliotheek.

Uitstapjes naar verschillende speeltuinenKiekeboe in de speeltuin
We verkennen alle speeltuintjes in de omliggende omgeving en zijn regelmatig te vinden in de bosspeeltuin in het Maximapark. Daar spelen de kinderen op de toestellen en bouwen zandkastelen met het zand. Als het weer het toelaat kunnen de kinderen ook met water spelen.

Op de foto
Jaarlijks komt de fotograaf langs om alle kinderen van kinderdagverblijf de Argonauten op de foto te zetten. groepsfoto kdv de Argonauten 2015 De laatste keer is Regina van Mersbergen langs geweest met haar mobiele fotostudio. Wat een prachtige foto’s leverde dit op. De ouders konden kiezen uit meerdere foto’s met en zonder attributen. Voor meer informatie kunt u op haar website terecht: www.fotostudioregina.nl.