Ouders

Met je vriendjes naar de speeltuin, lekker spelen met het ZandWat vinden de ouders?

Wij hebben gekozen voor kdv de Argonauten, omdat het een kleinschalig kinderdagverblijf is. We vinden het belangrijk dat onze dochter regelmatig aandacht krijgt en dat ze elke dag lekker buiten kan spelen in de speeltuin of in de tuin. Ook vinden we het erg leuk voor onze dochter dat er af en toe uitjes zijn naar de kinderboerderij en KidzCity. Bij het wegbrengen ’s morgens lacht ze gelijk naar Froukje en gaat ze lekker spelen. We merken aan onze dochter dat ze het naar de zin heeft bij de Argonauten. We vinden het ook fijn dat ze een vaste leidster heeft en dat er een vaste stagiaire aanwezig is.

Ze nemen de tijd voor je als we ’s morgens vertellen we hoe het met haar is en als we haar ophalen dan wordt vertelt hoe de dag is gegaan. Ook wordt er elke dag een verslag gemaakt in een boekje zodat wij alles kunnen meebeleven. Als er problemen zijn dan denken ze mee hoe we dat op kunnen lossen.

Als u als (toekomstige) ouders uw kindje naar een kleinschalig kinderdagverblijf wilt brengen, kies dan voor de Argonauten. Uw kindje krijgt veel aandacht en doet heel veel leuke dingen zoals uitjes en knutselen. Uw kindje gaat elke dag naar buiten mits het heel slecht weer is. Wij zijn zeer tevreden over de Argonauten en hoe er met de kinderen wordt omgegaan.

Mirjan en Vincent, ouders van Lana (1)

 

Wij hebben gekozen voor een kleinschalig kinderdagverblijf omdat we voor Leonoor zoveel mogelijk rust en continuïteit in de opvang willen. Bij de Argonauten is sprake van een vaste bezetting (Froukje + vaste stagiaire) en dat maakt dat Leonoor niet iedere keer aan een andere juf hoeft te wennen. Ook wat betreft andere kindjes is er sprake van een vaste groep. We merken daardoor dat de kinderen onderling aan elkaar gehecht raken en dat ze echt veel samen spelen. Dat is heel leuk om te zien.

Leonoor gaat graag bij de Argonauten spelen, ze vindt het heerlijk om zich aan andere/grotere kinderen te kunnen optrekken. Daarnaast kan ze bij de Argonauten allerlei nieuwe dingen proberen, zoals bijvoorbeeld schilderen, knutselen, muziek en yoga. Die prikkelen haar in haar ontwikkeling. Ook gaan ze veel naar buiten. Anderzijds zijn er genoeg rustmomenten gedurende de dag. Als we Leonoor ‘s avonds ophalen heeft ze goede zin en is ze niet moe of uit balans. Dat is fijn.

Als ouders vinden wij het fijn dat er veel individuele aandacht voor ons kind is. Dat merken we bij de mondelinge overdracht bij het brengen en halen maar ook bij de verhalen in het kinderdagverblijfboekje. Vooral de foto’s in het boekje vinden wij heel leuk! Het boekje wordt daardoor echt iets om te bewaren en samen door te kijken als je kindje ouder is. Daarnaast vinden we het leuk dat er bij de Argonauten met thema’s wordt gewerkt zoals ‘ziek zijn’ en ‘dieren’ en dat daar substantieel invulling aan wordt gegeven. Ze gaan bijvoorbeeld naar de kinderboerderij en werken met verschillende materialen.

Boodschap aan andere (toekomstige) ouders: de Argonauten biedt een hechte en huiselijke omgeving, waar je kind voldoende wordt uitgedaagd om zich te ontwikkelen. Kortom, een hele fijne opvangplek!

Janske van Santvoort, moeder van Leonoor (1,5)

 

Zwanger van onze eerste wisten wij hKettingen knutselen. Wat zijn ze trots op het resultaat!eel zeker dat we ons kindje bij een gastouder wilden brengen. Dat hebben we ook gedaan en we waren blij met de liefdevolle verzorging van steeds dezelfde persoon in een kleine hechte groep. Maar toen onze zoon 1,5 jaar was, gingen we toch wat missen. Precies dat wat we misten vonden we bij de Argonauten: een vast dagritme vol met activiteiten waarin hij wordt uitgedaagd en geprikkeld zichzelf te ontwikkelen. En nu hij bijna naar school gaat, ben ik trots op hem dat hij al zoveel kan en weet. Maar het belangrijkste is: hij heeft het ontzettend naar zijn zin! Soms vindt hij het gewoon jammer als hij een dag niet ‘naar Froukje’ gaat.

Inmiddels gaat onze dochter ook spelen bij de Argonauten en ook zij vindt het er heel erg leuk. Als ik de kinderen breng begroeten ze Froukje en de andere kinderen met veel enthousiasme en daarna gaan ze meteen spelen. Ik vind het fijn dat er altijd tijd is om te vertellen hoe het met ze is en om te horen hoe de dag verlopen is. Veel waarde hecht ik ook aan het kinderdagverblijfboekje. Aan de hand van de verhalen en foto’s kan ik mijn kinderen gerichte vragen stellen over wat ze allemaal hebben meegemaakt.

Ik kan echt iedereen kinderdagverblijf de Argonauten aanraden. De kinderen worden met liefde en individuele aandacht verzorgd en ze hebben het er geweldig naar hun zin.

Karen Jansen, moeder van Stein (bijna 4) en Isa (1,5)