Over de Argonauten

Welkom bij kinderdagverblijf de Argonauten

Kinderdagverblijf de Argonauten is kleinschalig kinderdagverblijf in de wijk het Zand. De Argonauten kan net even iets meer kan bieden dan een groode groepsruimte kleinschalig kinderdagverblijf in het zandt kinderdagverblijf.
De Argonauten biedt opvang aan kinderen in de leeftijd van 10 weken tot 4 jaar. Per dag zullen er maximaal 7 kinderen opgevangen worden. De opvang vindt plaats in een huiselijke warme omgeving waar veiligheid en geborgenheid hoog in het vaandel staan. De omgeving waarin het kind zich verkeerd is veilig ingericht waardoor het kind zich goed kan ontwikkelen. Het kind wordt warm ontvangen en zal gedurende de dag die aandacht krijgen die het kind nodig heeft. Vindt het kind het prettig om bij binnenkomst even op schoot te zitten om zo rustig afscheid te nemen van de ouder(s)/ verzorger(s) is daar zeker de ruimte voor. Hiernaast wordt een bijdrage geleverd aan de opvoeding van het kind, op deze manier wordt er getracht om het voor het kind zo duidelijk mogelijk te maken.
Ik ga er vanuit dat het kind zich het prettigst voelt in een omgeving die duidelijkheid (bijv. afspraken en regels), voorspelbaarheid (het is belangrijk dat het kind globaal weet wat er gedurende de dag gaat gebeuren, de globale lijn is daarom voor elke dag gelijk) en tegelijkertijd uitdaging (er is veel verschillend speel,- leer materiaal) biedt. Tevens streef ik ernaar dat het kind zich in deze omgeving zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen op cognitief, creatief en sociaal,- emotioneel gebied. Ik vind het belangrijk dat ieder kind zijn eigen identiteit moet kunnen ontwikkelen, de eigen ik. Ieder kind is bijzonder en uniek.

Eten en drinken

De dreumesen en peuters hebben in principe 4 eetmomenten per dag. In de ochtend eten we gezamenlijk fruit, tussen de middag zullen we brood eten en aan het einde van de dag krijgen de kinderen een tussendoortje. Dit wordt allemaal verzorgd door de kinderopvang de Argonauten. Indien uw kind speciale voeding nodig heeft is het verstandig om dit te overleggen en zo kijken we samen of dit van huis mee genomen dient te worden of dat de Argonauten dit regelt. Het is geen probleem als uw kind een voedselallergie heeft, zoals coeliakie. Er is ruime ervaring met verschillende soorten voeding en er wordt hygiënisch gewerkt bij het bereiden van voedsel.
Het drinken wordt ook verzorgd, te denken valt aan siroop, water, vruchtensap en melk.
Gezonde voeding is vavers fruit bij kinderdagverblijf de argonauten in 't zandn groot belang bij opgroeiende kinderen. Er wordt gevarieerd eten verzorgd, dit houdt in dat we bijvoorbeeld bij het fruit niet alleen appel, peer en banaan serveren, maar ook seizoensfruit, zoals aardbeien of frambozen en tropisch fruit, zoals mango en ananas. Ook bij de boterhammen is er veel ruimte voor variatie. Het eerste broodje wordt hartig belegd, denk hierbij aan kipfilet, plakjes worst, kaas etc. en het tweede broodje met zoet beleg, zoals appelstroop of jam. Er wordt altijd boter op het brood gesmeerd.

Kinderdagverblijfboekje

Alle kinderen krijgen een kinderdagverblijfboekje mee voordat het kind start. Dit dient voor een schriftelijke overdracht tussen de ouder(s) en het kinderdagverblijf. In dit boekje kunt u als ouder dagelijks de bijzonderheden noteren. Denk hierbij aan het verloop van de nacht, veranderingen qua voeding of leuke uitjes. Op het kinderdagverblijf wordt elke dag genoteerd hoe de dag is verlopen. Regelmatig treft u hier ook foto’s van uw kind, zo kunt u gemakkelijk in gesprek gaan met uw kind over zijn/haar belevenissen, bijvoorbeeld foto’s van de jarige job, foto’s van de yogales of foto’s van een uitje.

Uitstapjes

We gaan regelmatig naar Kidzcity, de dierenweide of kinderboerderij, de bibliotheek en verschillende speeltuinen zoals de bosspeeltuin in het Maxima-park.vaak naar de speeltuin in 't zand met kinderdagverblijf de argonauten

“Ik geniet het meest als ik samen met de kinderen nieuwe dingen kan ontdekken, ontspannen, lachen en zingen. Ouders kiezen denk ik voor de Argonauten vanwege de kleinschaligheid en omdat er veel persoonlijke en professionele aandacht is voor de kinderen. Ik merk dat de kinderen vrijwel altijd enthousiast binnenkomen en genieten van de verschillende activiteiten en de rustmomenten. Ze zijn vrolijk en komen regelmatig even een knuffel halen! Ik zie dat de ouders hun kind ontspannen achterlaten en met een gerust hart naar hun werk gaan”.

Interesse in een plekje bij de Argonauten? Kom gerust een keer kijken!

Froukje Gijzel, houder en groepsleidster kdv de Argonauten

Informatieboekje

Wilt u meer weten over het reilen en zeilen op kinderdagverblijf de Argonauten? Dan kunt u hier het informatieboekje inzien.